Uudis

16
jaan.

Ingerimaa peegeldusi

Eesti Rahvusraamatukogu lugemissaalis on hetkel ingeri-teemaline väljapanek!

Rahvusraamatukogu 7. korrusel humanitaarsaalis on kuni 15. veebruarini Ingerimaa-teemaliste raamatute väljapanek “Ingerimaa peegeldusi”. Tutvumiseks on RR kogudes olev kirjasõna, mis omal viisil peegeldab Ingerimaa ning ingerisoomlaste mitmekesist kultuuri ja heitlikku ajalugu. Esitletavad raamatud, valikkogumikud, sõnastikud, noodid ja helikandjaid on avatud vitriinides, konsultandi vahendusel saab küsida kojulaenutusvõimalust.


“Ingerimaa peegeldusi” põhineb 2. oktoobril toimunud seminari ”Ingerimaa mälupaigad: järjepidevus ja katkestus” juures tutvumiseks olnud väljapanekul, mille aluseks oli esmalt bibliograafiline valik e-kataloogist Ester – märksõnadeks Ingerimaa, ingerisoome, isuri, vadja, ingerlased, ning teisalt trükisõnas ingeri enesemääratluslikke aspekte väljendav – mälestused, folkloor ning ka ilukirjandus.

Näituse juures on ka väljapanekul olevate raamatute nimestik. Kui keegi on nimestikust huvitatud (või ka valiku aluseks olnud 2.10 seminari väljapaneku laiemast nimestikust), siis neid saab ka jagada.

Elo Jakobson
infospetsialist / kultuuriuuringute referent
Eesti Rahvusraamatukogu
elo.jakobson@nlib.ee / +372 630 7209

You are donating to : Valimised

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...