Uudis

21
jaan.

Inkeriin kevääseen 25.-28.05.2020

Lähde keväiseen Inkeriin kuuntelemaan satakielien laulua mukavassa seurassa. 25.‒28.5.2020 ajoittuvan matkan aikana tutustutaan sekä Inkerin historiaan että kulttuuriin asiantuntijoiden opastuksella. Mielenkiinnon kohteena ovat Inkeristä lähtöisin olevat merkkihenkilöt.

Matkareitti kulkee Helsingistä Viipurin kautta Pohjois-Inkeriin. Viipurissa Espilässä nautitun lounaan jälkeen poiketaan Lempaalaan, jossa käydään Larin Parasken syntymäkylässä. Matkalla Pietariin poiketaan myös Rääpyvällä Elämäntien muistomerkillä. Elämäntietä pitkin hoidettiin elintarvikkeiden kuljetusta Leningradin saartorenkaaseen toisen maailmansodan aikana.

Ensimmäinen yöpyminen on Pietarissa Hotel Oktyabrskayassa.

Toisena päivänä tehdään mielenkiintoinen retki Pähkinälinnaan, jossa vuonna 1323 tehtiin rauhansopimus, joka päätti pitkähkön sotajakson Ruotsin kuningaskunnan ja Novgorodin välillä. Sopimuksessa vedettiin ensimmäinen Suomen itäraja. Pähkinälinnan linnoitus on nykyisin museona. Lauttamatka ja museon sisäänpääsymaksu sisältyvät matkan hintaan. Paluumatka kulkee Kelton kautta. Pietarissa poikkeamme Pyhän Marian kirkossa, joka oli pietarinsuomalaisten ja inkeriläisten henkinen ja kulttuurinen keskus sekä myös säveltäjä Mooses Putron työpaikka.

Pietarista matka jatkuu Hatsinaan, jossa yövytään Garden House hotellissa.

Kolmantena päivänä tutustumme Hatsinaan, Kolppanaan, Venjokeen ja Tuutariin, jotka ovat olleet merkittäviä inkeriläisen kulttuurin kasvualustoja. Paikkakunnilta ovat kotoisin mm. akateemikko Aale Tynni, kirjailija, utopisti Matti Kurikka sekä säveltäjät Mooses Putro ja Albert Pettinen, ja monia muita, joiden elämänvaiheta matkan aikana muistellaan.

Myös kolmas yöpyminen on Garden House hotellissa.

Neljäntenä päivänä lähdetään kotimatkalle Tyrön, Kronstadtin ja Valkeasaaren kautta Viipuriin. Valkeasaaressa poiketaan Levasovan hautausmaalle. Lounas Kronstadtissa.

Matkaoppaina toimivat Inkerin historian ja kulttuurin asiantuntijat: toimittaja Toivo Tupin ja fil. maisteri Aune Kämäräinen.

Matkan perushinta sisältää hotelliyöpymiset kahden hengen huoneissa Hotel Oktyabrskaya (1 yö) ja Hotel Garden Housessa (2 yötä) aamiaisineen. Yhden hengen huone lisämaksusta.

Bussi on 49-paikkainen suomalainen laadukas turistibussi

Matkan hinta on 460, jos matkustajia on vähintään 24. Lisäksi tarvittaessa E-viisumi 10 €/hlö. Matkatoimistolta saa tarvittaessa myös matkavakuutuksen edulliseen hintaan iästä riippuen 2‒6 € päivältä.

Matka toteutetaan yhteistyössä Mooses Putron muistosäätiön ja Venäjänmatkoihin erikoistuneen Neva- toursin kanssa.

Ilmoittaudu matkalle s-postitse koivujatahti@inkeri.fi. Matkan ennakkomaksu 150 € peritään sen jälkeen, kun matkan ehtona oleva matkustajamäärä (24 henkilöä) on kasassa. Loppusumma laskutetaan 1 kuukausi ennen matkaa.

Helena Miettinen

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...