Uudis

04
juuni

Omakultuuri igakülgne viljelemine tagab kogukonna tervise!

Mida teeb ESKO eestisoome kogukonna elujõu tagamiseks?

1. ESKO aitab korraldada kultuurialast õpet, kursusi, seminare, sh koduuurimuse ja perepärimuse alast täiendõpet. ESKO aitab kaasa pärandkultuuriliste ja ajaloolisteväljaannete koostamisel, pärimusmuusika-alaste õpitubade, võrguväljaannete, digiarenduste loomisel ning väljasõitude näol.

Kaugemas perspektiivis on koostöös Eesti ja Soome mäluasutustega kavas luua muuseumimaja.

Ses osas langevad ESKO huvid otseselt kokku 2016. a lõpul loodud Eesti Akadeemilise Ingerimaa Seltsiga (vt http://ingerimaa.org).

2. ESKO teavitab ja teeb koostööd meediakanalitega. Kultuurinõukogu ülesandeks on luua kontakte ajakirjanike, kultuurikorraldajate ja kultuuriasutustega (nt Fenno-Ugria Asutus, Eesti Mälu Instituut, Eestimaa Rahvaste Ühendus, Paul Ariste Keskus jt).

3. ESKO käivitab ja toetab uusi projektikavandeid, aitab taotleda stipendiume, otsib erinevaid vahendeid kultuuritegevuse spondeerimiseks ja premeerimiseks.

4. ESKO edendab ja koordineerib kultuurivahetust üle riigipiiride.

5. Kultuuri jätkusuutlikkuse tagamisel on keskne laste- ja noortetöö.

Ingerisoomlased peavad oma ajaloost tulenevalt tegema põlvkondade sidumiseks alati veidi rohkem kui teised. Perekonnalooline ja kodu-uurimuslik tegevus toetab enesehinnangut.

Üks lastelaager aastas on vähe. Tuleb mitmekesistada lastetöö vorme, samuti mõelda, kuidas noored saaksid vahvaid kogemusi rakendada ka täiskasvanult.

Ingerisoomlaste laulupidu ja vastavad peod Soomes ning Ingerimaal (juhannusjuhla) on meie identiteedi peamisi kandetalasid. Nende korraldamine nõuab tegusate inimeste aastaringset jõupingutust. ESKO ülesanne on seda võimekust tõsta, kaasates noori tegijaid ning uusi sihtrühmi. Võtmesõnadeks on kompetents ja sünergia.

Kõige tähtsam, et ingerisoomlased peaksid ise endid oma esivanemate kujundatud väärtuste edasikandjaiks.

Taisto Raudalainen

You are donating to : Valimised

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...