Uudis

28
okt.

Otsitakse osatäitjaid Soome dokumentaalfilmi

Nimeni on Karolina ja olen teihin yhteydessä This much I know is True dokumenttielokuvan tiimoilta. Etsimme elokuvaan inkerinsuomalaista naishenkilöä osallistumaan keskusteluun historian tapahtumista, henkilökohtaisista kokemuksista ja niiden samankaltaisuudesta sekä eroavaisuuksista maailmaan tämänhetkisiin tapahtumiin.  

Etsimme henkilöä joka on

  • Nainen 
  • Inkerinsuomalainen 
  • Karkotettu aikoinaan kotoaan inkerinmaalta ja asuu nykyisin Virossa 
  • Halukas puhumaan omasta tarinastaan ja venäjän vallan ajan kokemuksistaan
  • Pystyy osallistua elokuvan kuvauksiin joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna  (6-8.12) tai toisena viikonloppuna (13-15.12) 

Kuvaukset kestävät 2-3 päivää. Olemme vuokranneet huvilan Tallinnan läheltä jossa osallistujat pääsevät viettämään aikaa keskenään sekä tutustumaan toisiinsa. Ohjelmaan kuuluu järjestettyjä keskusteluhetkiä jotka kuvataan sekä vapaamuotoista toimintaa kuten askartelua. 

Järjestämme osallistujalle kyydit kuvauksiin ja takaisin kotiin kaikkina päivinä, sekä ruokatarjoilun kuvauksien aikana.  Halutessaan osallistuja voi myös yöpyä huvilalla. Osallistujan kanssa tullaan myös tekemään tausta haastattelu ennen varsinaisia kuvauksia.  Meidän tuotantotiimi tulee olemaan osallistujan tukena ja apuna tiiviisti prosessin aikana. Aikaisempaa kokemusta ei osallistujalta vaadita. Elokuvan valmistuttua kutsumme koko tiimin ja heidän perheensä ja ystävänsä ensi iltaan.  

Osallistuminen elokuvantekoon on loistava tilaisuus päästä jakamaan omia kokemuksia ja tutustumaan uusiin ihmisiin vieraista kulttuureista sekä viettämään mukavaa viikonloppua hyvässä naisseurassa. Elokuvalla pyrimme luomaan suvaitsevaisempaa ja yhtenäisempää Euroopan Unionia tuomalla historian ja tämän päivän kokemukset samaan huoneeseen eri ikäisten ja eri maalaisen naisten voimin.  

Yleistä tietoa elokuvasta, 

Elokuvassa kuvaamme naisia jotka ovat kokeneet elämässään samankaltaisia asioita mutta tulevat hyvin eri taustoista. Yhdistävänä tekijänä naisilla on kokemukset sodasta, vallan väärinkäytöstä, luopumisesta  ja syrjinnästä. Elokuvan on tarkoitus näyttää kuinka ihmisyyttä yhdistää monet samat tunteet vaikka taustat ovat erit. Haluamme näin luoda suvaitsevaisempaa ja yhtenäisempää Eurooppaa.

Tasa-arvo on yksi perusarvoista, joihin Euroopan unioni perustuu ja kaikkialla Euroopan mantereella meidän on taisteltava rasismin, muukalaisvihan ja syrjinnän lopettamiseksi.Ryhmässä on eri-ikäisiä pakolaisia Syyriasta, nigerialainen maahanmuuttaja, virolainen eläkeläinen ja yksi Viron-venäläinen. Naiset jakavat kokemuksiaan ja keskustelevat sodasta, muuttoliikkeestä ja integraatiosta. Keskustelua käydään pääosin eestin kielellä ja muunkielisille osallistujille saamme paikalle tulkin tulkkaamaan keskustelua. 

Katsojat kuulevat tarinoita pelosta ja menetyksestä, tutkiessaan kriittisesti myös eroja ja maahanmuuttoa ympäröiviä haitallisia myyttejä. Osalle naisista  kokemukset sodasta on kaukana historiassa ja osalle edelleen ajankohtaisia. 

Aiomme näyttää elokuvan kansainvälisesti ja käyttää sitä opetustarkoituksiin kouluissa. Ohessa haluamme opettaa nuoria myös sosiaalisten kampanjoiden luomisesta. Dokumentti elokuvalla pyrimme vahvasti lisäämään suvaitsevaisuutta sekä parantamaan eri kansallisuuksien asemaa Virossa. 
Työ-tiimimme koostuu suomalaisista, virolaiset ja englantilaisista nuorista ammattilaisista.

Vastaamme mielellämme kysymyksiinne ja keskustelemme aiheesta enemmän puhelimitse, kasvotusten taikka netti-palaverin tiimoissa. 

Kiitos paljon ajastanne,

Parhain terveisin,  

Karolina Lahti- tuottajan & Anrike Piel – ohjaaja

My name is Karolina and I am contacting you regarding  ‘This much I know is true’ documentary film. We are looking for an Ingrian Finnish woman for the film to participate in a discussion of historical events, personal experiences and their similarities and differences in the world’s current events.

We’re looking for someone who is

  • Female 
  • Ingrian Finnish
  • Formerly deported from her home in Ingria and now lives in Estonia
  • Willing to talk about her own story and experiences 
  • Can take part in filming days on the first weekend of December (6-8.12.2019) or the second weekend (13-15.12.2019)

The filming takes 2-3 days. We have rented a villa where participants can spend time with each other and get to know each other. The program includes organized discussion moments that are described as well as informal activities such as  arts and crafts.

We arrange for the participant a car  ride to the filming and back home every day, as well as the meals during the filming. If desired, the participant can also stay at the villa overnight. The participant will also have a background interview before the actual filming. Our production team will be there to support and assist the participant closely throughout the process. No previous experience is required for the participant. When the movie is finished, we’ll be inviting the whole team, their family and friends to the premiere of the film.

Taking part in this film is a great opportunity to share your experiences,  meet new people from foreign cultures and spend a nice weekend with wonderful ladies. The film aims to create a more tolerant and cohesive European Union by bringing history and today’s experiences into the same room with women from different ages and backgrounds.

The film in a nutshell:

Wars are not things of history or far off places. Europe has shut its doors to the sounds of suffering elsewhere yet not too long ago were Europeans the ones needing to be heard by the world. 

This much I know is True is a documentary film that brings together a small group of women in Estonia – locales, refugees, and migrants – who discover to have a lot more in common than the country they all call home today. 

Women from Estonia, Syria, and Nigeria bond in a safe place at a cottage among nature, where they share their personal experiences of war, migration, and integration. 

It takes a close look into the everyday lives of the foreigners who are rebuilding their lives in this country that is still healing from its long history of oppression. It provides a challenge to the political rhetoric that seeks to divide people, create fear and provoke discrimination, by giving a voice to women who are often left out of the conversations, yet are the ones who have raised us or are raising our next generations. 

These are stories about fear and loss, struggle and hope, and the profound resilience of the human spirit. The film allows the viewer to witness these moments of compassion and solidarity while also critically examining the harmful myths around difference and migration.

We are going to show the film internationally and use it for educational purposes in schools. We will also teach young people how to create social campaigns. With the documentary film we strive to increase tolerance and improve the position of different nationalities in Estonia.

Our team consists of Finnish, Estonian and English young professionals.

We’ll be happy to answer your questions and discuss the matter more by phone, face to face, or online chat.

☀

Thank you so much for your time ️

Best wishes,

Karolina Lahti – producer & Anrike Piel – director

KAROLINA LAHTI 

CEO and Founder | Lina Media | lina.media

Producer | Vita Pictura | www.vitapictura.co 

UK +447481211958 || Estonia +37257704786 

You are donating to : Valimised

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...