Uudis

09
dets.

Eesti on täis salasoomlasi

Kuva: Suomen puolustusvoimat, SA-kuva

Hannele Valkenniemi:

Viie aasta jooksul sattusin kokku uskumatu suure hulga eestlastega, kes ütlesid, et neil on soome juured. Täpsemalt ingerisoomlasi. Keel on suust juba kadunud, aga võib-olla nimi reedab. Kirjutasin sellest Tuglase seltsi lehte ülipika loo, aga palju jäi veel ütlemata. See on rahvamõrva lugu.

Viro on täynnä salasuomalaisia. Uskomattoman moni tuli viiiden viime vuoden aikana kertomaan, että “minullakin on suomalaisia juuria”. Kieli on jo kadonnut suusta, mutta nimi saattaa vielä kavaltaa. Kyse on inkerinsuomalaisista. Stalinin kansanmurha on tehnyt eloonjääneistä Viron ja Suomen välisen sillan. Ylipitkä juttu, mutta paljon jäi vielä sanomattakin.

https://www.tuglas.fi/viron-inkerinsuomalaiset-tuntemattomin-suomen-silta?fbclid=IwAR3y0UrpuL4MZmjoiuDB57WbHK9IYPywxAiPJaB1Aa4BNEqbskBRacPucec

You are donating to : Valimised

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...