Uudis

13
okt.

Kutse osalema Eestis elavate, ingerisoomlaste järglasi puudutavas uuringus!

https://www.facebook.com/groups/6434315759/posts/10161335694185760

Tere tulemast osalema uuringus, mis keskendub ingerisoomlaste lastele ja lastelastele!

Uuring käsitleb perede lahusoleku põlvkondadeülest mäletamist ja sundrännete mõjutusi ingerisoomlaste järeltulijatele. Uuringus keskendume peamiselt sellele, kuidas sundränne ja perekonna lagunemine minevikus mõjutavad ingerisoomlaste laste ja lastelaste elusid tänapäeval.

Kui te elate Eestis ja Teie vanemad (isa ja/või ema) või vähemalt üks vanavanematest on/oli Ingerimaalt pärit soomlane, olete sobiv inimene sellele küsitlusele vastama. Uuringus osalemiseks ei ole tingimata vajalik, et Te ennast ingerisoomlasena määratlete. Samuti ei pea Teil olema täpsemat infot vanemate ja/või vanavanemate ingerisoome päritolust. Teie vastused on uuringu seisukohast igal juhul olulised! Loodame küsitlusele saada vastuseid sama perekonna kahelt eri põlvkonnalt. Põlvkondade all mõistame ajalooliselt Ingerimaalt lahkuma sunnitud ingerisoomlaste lapsi ja lapselapsi. Kui võimalik, paluge et Teie laps (kui Te olete ingerisoomlase laps – kuulute teise põlvkonda) või Teie vanem (kui Te olete ingerisoomlase lapselaps – kuulute kolmandasse põlvkonda) osaleks samuti uuringus. Kui osalete uuringus koos lapse või vanemaga, täidate mõlemad küsitluse iseseisvalt, oma küsitlustunnusega. Olete oodatud uuringus osalema ka juhul, kui olete ainus vastaja oma perekonnast.

Uuringus osalemiseks palun vastake küsitlusele aadressil: https://redcap.oulu.fi/surveys/?s=8HRLDMWX8F
Kui olete ainus vastaja oma perest, siis Teie küsitlustunnus on: ingria
Kui küsitluses osaleb sama perekonna kaks eri põlvkonda (ingerisoomlase laps ja lapselaps), vajate eraldi küsitlustunnust. Selleks palun võtke ühendust teaduri Elina Turjanmaaga: eli-na.turjanmaa@oulu.fi või telefoni (+358) 503 401 679 teel. Küsitlusele on võimalik vastata kuni 31. oktoobrini, 2021.

Küsitlusele vastamiseks ei ole vaja eraldi valmistuda ning vastamiseks võib kasutada nutitelefoni. Küsitlusele vastamise võib jätta pooleli ning jätkata vastamist hiljem. Küsitlusele vastamine võtab aega umbes 20-30 minutit.
Lisainfo: uuring viiakse ellu Oulu Ülikooli Ajaloo-, Kultuuri- ja Kommunikatsiooniteaduste Instituudis Soomes. Uuringu küsitlusandmed koguti kevadel 2021 ka Soomes elavate ingerisoomlaste järglastelt. Küsitlusandmestiku kogumine Eestis viiakse läbi oktoobrikuu jooksul 2021.

Uuringutulemustest teavitatakse projekti kodulehe aadressil:https://postmemories.com/, alaleheküljel „Ajankohtaista/News“. Uuringu esimesed tulemused võetakse kokku kevadel 2022. Juhul, kui Teil on uuringu kohta küsimusi, võite võtta ühendust uurimisrühma liikmetega, kes vastavad meeleldi uuringut puudutavatele küsimustele.

Uuringu kohta on võimalik saada lisainfot ja arutleda tekkinud küsimusi ka eesti keeles, selleks palun võtke ühendust numbril (+358) 503 401 679. Eestikeelset lisainfot uuringu kohta on võimalik saada kuni 31. oktoobrini, 2021.

Küsitluse eest vastutav teadur: 
filosoofiadoktor Elina Turjanmaa, tel. (+358) 505 982 875,
e-post: elina.turjanmaa@oulu.fi
Uuringu juht:
Soome Akadeemia teadur Johanna Leinonen, tel.(+358) 503 066 920,
e-post: johanna.leinonen@oulu.fi

You are donating to : Valimised

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...