Uudis

27
jaan.

Ingeri näituse virtuaaltuur

“Inkeriläiset – unohdetut suomalaiset” on Lea Pakkase algatatud näitus Soome Riigimuuseumis.

“Kansallismuseon näyttely Inkeriläiset – unohdetut suomalaiset käsitteli inkeriläisten kohtaloa 1900-luvulla, neuvostovuosien vainoja ja vankileirejä, 63 000 henkilön inkeriläistä siirtoväkeä jatkosodan ajan Suomessa 1943–1945 sekä vuoden 1990 jälkeistä laajamittaista inkeriläisten muuttoa Suomeen.

Näyttelyn sulkeuduttua toinen sen käsikirjoittajista, toimittaja Santeri Pakkanen kirjoitti: ”tuntuu, että on tehty jotain merkittävää. Samanlainen tunne oli vuonna 1987 Petroskoissa, kun Punalippu-lehden Inkeri-numero ilmestyi.” Lehden numeron ilmestyminen oli 1980-luvun lopulla tärkeä kimmoke, joka aloitti laajan keskustelun inkeriläisten kohtalosta ja vainoista Neuvostoliitossa.”
Loe edasi

Veel põnev artikkel Lea Pakkasega

You are donating to : Valimised

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...