Uudis

14
veebr.

Ingerisoome tantsumuusika salve!

6. veebruari hommikul algas ingerisoome tantsude jaoks muusika salvestamine Pärnu-Jaagupi muusikakooli stuudios.

Selle tegevuse ajendas vajadus korralike salvestuste järele ingeri tantsurühmade tegevuseks. Aga ka tantsumuusika talletamine laiemalt. Muusikud harjutasid kokku veel eelmisel õhtul Pärnu Ingeri majas.

Esimene aukummardus lähebki meie suurepärastele pillimängijatele – Aivo Sildoja (akordion), Kaija Rytkönen (viiul), Anu Kuusk (viiul), Alar Sünter (karmoška). Professionaalne pärimustantsumuusika nõu ja abi tuli Juha-Matti Aroselt ja salvestas Taisto Uuslail. Taustajõud ja lauljad olid: Katrin Kohjus, Katrin Hildunen-Alvela, Merje Malkki, Andreas Haunmann.

Ühe päevaga jõuti “linti mängida” oluline osa teadaolevast ingerisoome pärimustantsust ehk 17 lugu. Nende hulgas paaristantsud, kadrillid, röntyskäd ja muud tantsud. Sealjuures paljud tantsulood said salvestatud kahes erinevas pillikoosseisus ja nii aeglasemas kui kiiremas tempos, arvestades nii nooremate kui eakamate tantsijatega. Projekti eesmärk oligi luua muusikasalvestused, mille järgi saavad huvilised nii harjutada kui esitada ingerisoome pärimustantsu. 

Projekti toetas ESKO SA Kultuuriministeeriumi tegevustoetusest ja Suomi-Seura. Suur tänu Katrin Kohjusele meid Pärnu-Jaagupi koolimajas võõrustamast ja meie kõhtusid paitamast!

Korrastatud helifailide asukoht vabaks ligipääsuks avalikustatakse ESKO ja EIL kodulehel. Olge kursis!

You are donating to : Valimised

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...