Uudis

05
juuli

Laste- ja noortelaagrid augustis 2023

Ingerisoomlaste pealekasvavale põlvkonnale on suunatud tänavu juba teist aastat järjest lausa kaks laagrit. Noortelaager toimub 1.-3. augustil Alam-Pedja looduskaitseala südames Palupõhja Looduskoolis ning lastelaager toimub 7.-10. augustil kaunis mereäärses Lohusalu külas.

  1. Noortelaager “Kuidas olla Eestis soomlane?” on suunatud ennekõike ingerisoome ja soome juurtega noortele vanuses 12-18, aga osaleda saavad ka teised huvitatud noored. Laager algab 1.08 kell 10.30 saabumisega Palupõhja Looduskooli ning lõppeb lahkumisega 3.08 kell 17.00

Sel korral süveneme põhjalikumalt Foorumteatri meetodisse ja tegeleme sellega kõigil kolmel päeval. Laagris viivad Marii Noor ja Kertu Roosma sind foorumteatri lahedasse maailma. Marii: „Foorumteatri töötoas teeme erinevaid mänge ja tehnikaid, mis avavad meie loovust, kehatunnetust, häält ja tekitavad koostöise õhkkonna. Seejärel jagame oma tundeid, kogemusi ning mõtteid, mille tulemusel sünnib etendus. Töötoa lõpus toimub arutelu ja jagamine, kus igaüks saab avaldada enda arvamust toimunud protsessi osas. Töötoa eesmärgiks on luua osalejaid kõnetav etendus, mis aitab vaadata enese sisse leitud teemaderingis.“ Eelnev näitlemiskogemus ei ole foorumteatris vajalik!
Loe siit veel, mis on foorumteater

Asukoht on keset loodust. Palupõhja asub Viljandist 108km, Tartust 30km, Tallinnast 165km. Läheneda tuleb Laeva kaudu Tallinn-Tartu maanteelt.
• Laagris ka matkame, käime ujumas, mängime sportmänge – tuleb ka legendaarne maastikumäng Mölkky Cup II!!!
• Ööbimine Looduskooli teisel korrusel voodites (omad linad) või telgis õndsas linnulaulu-privaatsuses (telk kaasa).
• Süüa saab 3 korda päevas (valdavalt taimne tervislik toit, palun anna kindlasti ette teada oma erivajadustest)
• Sinu panus: 50€. Kohtade arv piiratud!

Osalemissoovist kirjuta: ahoi@eestisoomlane.ee
Laagri korraldaja Taisto Uuslail, 5749 3451
Eestisoomlaste Kultuuriomavalitsuse Sihtasutus

Noortelaager “Kuidas olla Eestis soomlane?” sündis küsimusest, kuidas tunnevad ennast meie järeltulijad, elades teisel maal, teises kultuuris ja olles samas selle osa. Eestis elavad peamiselt kodanikena ingerisoomlased, kelle esivanemad sattusid siia sõja tõttu. Tänased noored, kes on tihti sama palju eestlased, kui ingerlased, ei taju tihtipeale oma juuri, pole sellele tähelepanu suunanud. Just selleks ongi ellu kutsutud see laager, et noored saaksid turvalises keskkonnas ja omasuguste keskel enda olemist vaadelda

2. Lastelaager algab 7.08 saabumistega vahemikus kell 12-13 saabumistega ja lõppeb 10.08 kell 17. Oodatud on kõik lapsed vanuses 8-14 aastat.

Lastelaager on koht, kus koos vanade ja uute sõpradega aega veeta, õppida ingerisoome pärimust, matkata ja sportida. Sel korral teeme koos ilusat käsitööd, loome köögis häid maitseid ja toimuvad liikumistunnid: sport – juu! ja tants – jee!

Laagris ei ole osalustasu, kuid tuleku ja mineku transport on lapsevanemate korraldada. Kaasa on vaja võtta oma linad või magamiskott, pesemisvahendid, ilmale sobivad riided 4 päevaks. Kõik muu sünnib kohapeal. Laager toimub Lohusalu villas, aadressil Vainu tee 2, Lohusalu küla, Harjumaa

Registreerumine ja lisainfo kuni 31. juulini: Merje (merje.malkki@gmail.com, 5108294) või Svea (sveastamberg@gmail.com)

Tule ja kutsu sõber kaasa! KOHTUMISTENI! NÄHHÄÄN PIAN!

You are donating to : Valimised

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...