Uudis

21
aug.

Noortelaager KOES 2023

Sellel aastal toimus eestisoomlaste noortelaager Alam-Pedjal, Palupõhja Looduskoolis 1.-3. augustini. Laagris osalesid ingerisoome, soomesoome ja eesti noored üle Eesti.

Noortelaager “Kuidas olla Eestis soomlane? ehk KOES” sündis küsimusest, kuidas tunnevad ennast meie järeltulijad, elades teisel maal, teises kultuuris ja olles samas selle osa.

Eestis elavad peamiselt kodanikena ingerisoomlased, kelle esivanemad sattusid siia sõja tõttu. Tänased noored, kes on tihti sama palju eestlased, kui ingerlased, ei taju tihtipeale oma juuri, pole sellele tähelepanu suunanud. Just selleks ongi ellu kutsutud see laager, et noored saaksid turvalises keskkonnas ja omasuguste keskel enda olemist vaadelda.

Laagri peateema oli foorumteater, lisaks mängisime õues osavusmänge Timmu Malmre juhatusel, tegime käsitööd, matkasime Alam-Pedja ilusas looduses, nautisime lõket ja sauna. Sel korral süvenesime Foorumteatri meetodisse põhjalikumalt ja tegelesime sellega kõigil kolmel päeval, mil Marii Noor ja Kertu Roosma viisid meid foorumteatri lahedasse maailma.

Foorumteater on meetod, mis aitab lauale tuua mingi sõlmküsimuse või probleemi, et esmalt teemasse süüvida ja siis see teatraalses vormis grupitöös läbi mängida. Foorumteater kasutab sissejuhatuseks sotsiaalseid liikumismänge, mis aitavad imeväel ühistunnet luua.
Marii: „Foorumteatri töötoas teeme erinevaid mänge ja tehnikaid, mis avavad meie loovust, kehatunnetust, häält ja tekitavad koostöise õhkkonna. Seejärel jagame oma tundeid, kogemusi ning mõtteid, mille tulemusel sünnib etendus. Töötoa lõpus toimub arutelu ja jagamine, kus igaüks saab avaldada enda arvamust toimunud protsessi osas. Töötoa eesmärgiks on luua osalejaid kõnetav etendus, mis aitab vaadata enese sisse leitud teemaderingis.”
Vaata lisaks: https://foorumteater.com

Aitäh Marii ja Kertu foorumteatri jagamise eest! Suur tänu Robert Oetjenile looduskooli valduste meie kätte usaldamise eest. Aitäh maitsvate kõhutäite eest Janika Ebrusele. Aitäh Urmas Uuslailile nägusa tunnuskirja eest kõigile osalejatele. Suur aitäh kohalolu ja hea seltsi eest ka Andreas Haunmannile!

Laagrit korraldab Eestisoomlaste Kultuuriomavalitsuse Sihtasutus.
Laagri korraldamisel olid meie partnerid: MTÜ Foorumteater, Palupõhja Looduskool, Helisen Stuudio OÜ.

Taisto Uuslail, laagri toimkonna nimel (ka fotode autor)

You are donating to : Valimised

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...